FÅ DEN BEDSTE JUL… efter omstændighederne.

De fleste mennesker må undvære noget i denne jul. Måske nogen de holder af.

Måske hæfter du dig ved de ting, du må undvære? Det kan være dansen om juletræet, det kan være krammet, fra dem du holder af. Måske skal du være alene juleaften.

Ensomheden kommer snigende, jo mere du tænker på det.

Dine tanker bestemmer, hvad du føler.

Så fokuserer du på det du må undvære, kan du blive trist, irriteret, ærgerlig mv.
Det kan fylde alt for meget og skabe dårlige følelser.
Det du ikke kan ændre, er der ingen grund til at fokusere på.


Så ønsker du en bedre juleaften med gode følelser? Så gælder det om at tænke anderledes.

For når dine tanker bestemmer, hvad du føler, hvad sker der så, hvis du i stedet tænker, at du er heldig og glæder dig til at holde jul med dem, du trods alt skal holde jul med? Kunne du komme med forslag til noget andet end dansen om juletræet – eksempelvis at en læser juleevangeliet højt? Så er det det, I samles om. Med afstand (måske – det er op til jer). Eller noget helt andet.

Personligt er min favorit maden, samværet og dansen om juletræet. Og vi får jo stadig mad, samværet er der, selv om det er med afstand, og med langt færre end jeg ønsker.

Måske vil min familie synes, at det er hyggeligt, at vi læser juleevangeliet højt i år i stedet for dansen om juletræet?
Disse tanker gør, at jeg glæder mig til juleaften og gør mig håbefuld. Ja, de kan sige nej til læsningen af juleevangeliet, men så vil jeg respektere det, og glæde mig over samværet.

Alene eller ensom?


Det er trist, at der er nogen, som skal sidde alene juleaften. Og i år er det flere end sædvanligt. Det er meget trist. Hvis du skal sidde alene, så overvej om der er nogen, du eventuelt kan facetime med, hvis du vil synes, at det er hyggeligt. Tænk over hvordan aftenen kan blive den bedste for dig ud fra de omstændigheder, der er

Og der er nogen, som er i sorg og skal undvære deres kære for første gang pga. dødsfald. Det er også en svær tid.

Jeg ønsker alle en dejlig juleaften – ud fra de omstændigheder som er tilstede i år <3