Metakognitiv terapi kan give dig mere glæde

Føler du nogensinde, at dine bekymringer og katastrofetanker løber afsted med dig og efterlader dig både ængstelig, ked af det og magtesløs?

Måske oplever du at være stresset, deprimeret eller angst som resultat af dine tankemønstre, men du er faktisk ikke magtesløs. Du kan lære at håndtere netop den tanke, der giver dig allermest ondt i maven eller gør dig stresset (for det er kun en tanke).

90% af dine bekymringer bliver ikke til noget. Så prøv at stoppe op og overvej: Hvordan ville dit liv være, hvis du kunne stoppe dine bekymringer og bruge dine tanker på noget bedre?

Du kan blive fri for angst, depression og stress

Med metakognitiv terapi lærer du at tage kontrollen over dine egne tanker med helt konkrete metoder. Min erfaring er, at du allerede efter 1-2 samtaler kan mærke en forskel, og at du efter 6-10 gange er fuldt i stand leve dit liv – i stedet for at bekymre dig over det.

Vil du vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig?

RING  27 20 70 72 eller skriv til Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

Hvad er metakognitiv terapi?


Metakognitiv terapi (MCT) er en ny metode indenfor psykologien, og den har hurtigt vundet indpas (fordi den er effektiv). Her betragter man symptomer som en følge af hhv. overdrevet bekymring/grublen, trusselsovervågning og uhensigtsmæssige måder at cope på.

I den metakognitive terapi får du nye metoder til at forholde dig til dine negative tanker.

Du kommer ikke til at slippe for negative tanker eller bekymringer. De er naturlige, nødvendige og en del af livet, og det er derfor ikke pointen. Pointen er, at du får nye strategier for, hvordan du skal tackle (og arbejde med) dine tanker, så de ikke får lov til at tage over. Altså beskæftiger vi os i metakognitiv terapi ikke med den enkelte bekymringstankes indhold, men med hvad du gør med tanken.

Ved at ændre måden hvorpå, du tænker over dine tanker, kan du i terapi lære at få kontrol over dine tanke- og opmærksomhedsmønstre. Et eksempel kunne være:

Du skal til fest på fredag. Du begynder at tænke over, hvad du skal have på. Tøj du ikke ser tyk ud i. Så tænker du videre; hvad mon de andre tænker om mig – synes de mon, at mine ben er tykke? Mit hår er også for tyndt. Måske er der slet ikke nogen, der kan lide mig? Tænk hvis de ikke taler til mig. Måske ignorerer de mig helt? Det VAR også dumt, det jeg sagde sidst…. Og så kører grublerierne derudaf. Måske ender det med, at du bliver hjemme fra festen.

Når du tænker på denne måde, fokuserer du meget på, hvad der sker indeni dig. Dine tanker, bekymringer og grublerier. De får lov til at fylde det hele.

For at slippe ud af det negative tankemønster, hjælper det at fokusere på den ydre verden i stedet for. Hvad foregår der omkring dig netop nu? Mærk dine fysiske omgivelser i stedet for at blive i hovedet. Vær i livet. Så slipper de negative tanker helt automatisk og din energi bruges helt anderledes. Nu er det måske slet ikke så farligt, at tage til den fest alligevel – for dine bekymringer var bare et udtryk for dine tanker – ikke for virkeligheden.

Har du tankemønstre, der påvirker dit parforhold, skaber familieproblemer eller giver dig lavt selvværd? Du kan blive fri for disse ting.

Bliv fri for et liv med angst, stress og depression

Angst, stress og depression er tre af de mest almindelige psykiske lidelser, og mange af os vil i løbet af vores liv stifte bekendtskab med en af dem. Bekymringer og spekulationer, der tager overhånd, hænger (uløseligt) sammen med disse tre lidelser, og derfor er metakognitiv terapi en meget effektiv terapiform.

Jeg møder dig, hvor du er i livet lige nu og giver dig de rette redskaber til at komme godt videre.

De fleste klienter vil opleve en markant forbedring af symptomer ved blot 6-10 konsultationer.

MCT var i 2012 med i NICE GUIDELINES hos NHS (det der svarer til den danske Sundhedsstyrelse i England) for generaliseret angst (GAD).

Kontakt mig i dag for at høre mere – og få det bedre.

RING  27 20 70 72 eller skriv til Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

© psykoterapiogcoaching.dk – Terapi – Metakognitiv terapi mod stress – Gentofte, Vangede, Hellerup, Charlottenlund, Ordrup, København, Frederiksberg, Søborg, Dragør, Hornbæk, Haslev og resten af Danmark