Forventninger kan give skuffelser

Julen står for døren, og mange af os skal have nogle feriedage sammen med familien. Personligt glæder jeg mig til samværet med mine døtre og min familie – og selve juleaften til den traditionelle julemiddag med alt det syndige.

Når du er forventningsfuld, føler du glæde – og nyd det nu, inden du læser videre….
For når du har forventninger, er der også en risiko for, at du kan blive skuffet. For bliver dine forventninger ikke opfyldt, indtræder i stedet skuffelsen.

For at undgå skuffelsen er det en rigtig god idé at forventningsafstemme før en ferie. Hvis FAR glæder sig til juleferien, hvor han skal gå på værkstedet og få lavet lige præcis det, han drømmer om, og mor glæder sig til at stå tidligt op, løbe sig en tur og senere mødes med veninderne, og børnene glæder sig usigeligt til, at mor og far nu endelig har tid til dem… SÅ er der en udfordring. Alle risikerer at blive skuffet.

Hvis I derimod taler om, hvad I hver især glæder jer til, så kan I sikkert få tingene til at gå op i en højere enhed, så alle får (nogle af) deres ønsker opfyldt.

Kommunikation er vigtig. Du kan undgå mange skuffelser, konflikter, skænderier m.m. med god kommunikation. Hvis du har brug for hjælp til at lære at blive god til at kommunikere, er du velkommen til at kontakte mig.

Vidste du??

Biologisk set er det helt almindeligt at blive skuffet, når du ikke får det, som du forventer. Det betyder dog ikke, at du har ret til at få det, som du forventer. Blot at følelsen er helt biologisk.

Skuffelse er en af mange følelser, som kan være årsag til bl.a. skænderier, skilsmisser, familiebrud, depression, angst, ensomhed m.m. Så det er en følelse, der skal tages alvorligt.