Metakognitiv terapi mod stress

Du kan slippe fri for stress

Stress kan afhjælpes med metakognitiv terapi. Problemet med mennesker er, at vi stresser over alt for meget. Ofte er det tanker, som bliver til bekymringer, som stresser os. Vi tænker os ihjel. Vi ved det bare ikke. Tankerne vi ofte har og stresser over, kan være bekymringer om fremtiden, hvad andre tænker om os, hvordan det går vores børn, hvordan det går på jobbet (fortsæt selv).

Tænk nu hvis du kunne stoppe alle de bekymringer.
Hvordan ville dit liv så være?? Formentlig meget bedre – og uden stress.
Det har du mulighed for at lære.

Den metakognitive tankegang er, at vi bekymrer os alt for meget. Vi kan lære, at lade være at bekymre os så meget. Læs mere om metakognitiv terapi lige her. 

Generelt bukker mange under i vores samfund med lange, omskiftelige arbejdsdage, omskiftelige ydre sociale forhold, to udearbejdende voksne, børn, institutioner og alt muligt. Den moderne livsform er meget krævende, husk på, at vores hjerner er udviklet og tilpasset gennem årtusinder til et socialt miljø svarende til stenalderniveau. Evolutionært er den ikke gearet til nutiden.” (Professor i neuropsykiatri Raben Rosenberg i Politiken, 10/3/2018).

Vidste du, at 90% af vores bekymringer ikke bliver til noget??

Stress er en medfødt egenskab, som i evolutionen har sikret vores overlevelse ved at mobilisere ekstra styrke og årvågenhed. Så stress kan også være godt. Altså den kortvarige stress som skærper sanserne og biologisk set er beregnet til at flygte eller gemme sig (alternativt kæmpe/slå ihjel).

Dyr er i nuet og tænker ikke i fortid/fremtid – og de bliver ikke stressede (af det).

RING 27 20 70 72 eller skriv til Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

Symptomer på stress:

 • Hovedpine

 • Hjertebanken

 • Svedeture

 • Nedsat immunforsvar – hyppige infektioner

 • Appetitløshed

 • Svimmelhed

 • Diarré

 • Rysten på hænderne

 • Nedsat lyst til sex

3 MYTER om stress:

     1. Stress skyldes travlhed

     2. Det rammer bestemte typer

     3. Stressramte kan bare tage sig sammen

RING 27 20 70 72 eller skriv til Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

  © psykoterapiogcoaching.dkTerapi – Metakognitiv terapi mod stress – Gentofte, Vangede, Hellerup, Charlottenlund, Ordrup, København, Frederiksberg, Søborg, Dragør, Hornbæk, Haslev og resten af Danmark