I DENNE TID OPLEVER VI ALLE NOGET, VI IKKE HAR PRØVET FØR

Det er tid for reflektion

Også voksne mennesker skal følge myndighedernes anbefalinger. Allerede det, at andre bestemmer over dig, kan være svært. Vi reagerer alle forskelligt på sådanne opfordringer. Nogle eksempler på hvordan du kan reagere:

”Der er ikke nogen, der skal bestemme over mig”.

Der vil være nogen, som hævder deres ret til de 1-2 meters afstand (som anbefales) på gåturen, når de handler mv. Måske forventer de, at alle andre skal flytte sig på deres vej. At DE ANDRE skal holde afstand.

Andre vil lave deres egne fortolkninger og regler og sige ”mindst 2 meter”, ”lad være at gå ture”, ”bestil mad på nettet” mv.

De vil måske irettesætte andre på deres vej, som ikke overholder Mette & Sørens anbefalinger – eller personens egne fortolkninger af anbefalinger.

”Jeg bor alene, så jeg har jo SLET ingen at være sammen med – de andre har det meget nemmere”, du kan føle dig misundelig og synes, at det er uretfærdigt – eller måske være jaloux på det andre har.

Og nogen vil miste håbet og glæden.

Uanset hvad du føler, så kan du vælge at se på det med dit rationale. Er du voksen i din måde at tænke på? Har alle samme ret til at gå på stien? Vil du bestemme over andre, eller skal du bare tage ansvar for egne handlinger?
Bliver livet mon godt igen? (Og JA – det gør det).

Det er en tid for refleksion

Hvordan reagerer jeg i den nuværende situation? Er det hensigtsmæssigt for mig/andre? Laver jeg mon mine egne regler?
Hvad du gør, er helt op til dig selv. Hvis du vil komme godt igennem tiden, vil jeg anbefale at tage den rummelige & accepterende kasket på:
Når du går på stien, kan du vælge at give plads til andre også. Flyt dig ud til siden. Alle mennesker er ligeværdige og har ret til at benytte stien. Når du flytter dig for andre, som ikke flytter sig, så sig ”pyt”. Vi kan kun, hvad vi har lært. De har måske ikke lært at give plads til andre.

Og ja, det er lettere på nogle områder at være en familie, et par eller samboende (hvad angår fysisk & social kontakt). Det kan blive meget ensomt at være så meget alene. Ensomhed er en grundlæggende følelse, som skal få os til at handle. Være sammen med nogen. Det kan vi ikke i øjeblikket. Ikke fysisk i hvert tilfælde. Det kan også føre til depression. En mulighed er, at du ringer, chatter og især anvender videoopkald (Facetime, Skype mv.). Og lad det være tændt under middagen, så I ”spiser sammen”. Virtuelle møder er virkelig gode. Det hjælper mod ensomhed. Det glæder. Find noget som gør dig glad: dans til musik der gør dig glad, syng, lav noget praktisk, gå en tur, spis noget lækkert mad, find et træningsprogram online mv. OG husk – at ligge på sofaen og vente på, at “det går væk” bringer IKKE glæde. Det er grobund for grublerier & bekymringer. Så ud i det gode vejr. Eller brug WANNA-DO listen til at inspirere dig.

Og husk… Jeg tilbyder også ONLINE terapi. Det er 100% fortroligt og GDPR sikret. Ingen downloads. Jeg sender et link. Du er velkommen til at kontakte mig for et forløb eller en uforpligtende snak. 

Kategorier: Nyheder