Forventninger kan give skuffelser
Ferien står for døren for nogen, mens andre allerede er i gang, og mange af os skal have nogle feriedage sammen med familien eller venner.
Når du er forventningsfuld, føler du glæde – og nyd det nu,
inden du læser videre….
For når du har forventninger, er der også en risiko for, at du kan blive
skuffet. For bliver dine forventninger ikke opfyldt, indtræder i stedet
skuffelsen.
For at undgå skuffelsen er det en rigtig god idé at forventningsafstemme før en ferie.
Hvis du eksempelvis glæder dig til solen og – sammen med din partner – til at se børnene lege i poolen, lære dem at svømme og lave hyggelige familieting, og din partner glæder sig til at spille tennis, komme på stranden og tage op i bjergene, SÅ er der en udfordring, hvis I vel og mærke ikke har talt om ferien og jeres forskellige forventninger. Alle risikerer at blive skuffet.
Hvis I derimod taler om, hvad I hver især glæder jer til, så kan I sikkert få tingene til at gå op i en højere enhed, så alle får (nogle af) jeres ønsker opfyldt.
Kommunikation er vigtig. Du kan undgå mange skuffelser, konflikter, skænderier m.m. med god kommunikation. Hvis du har brug for hjælp til at lære at blive god til at kommunikere, er du velkommen til at kontakte mig på 27207072 eller kontakt@psykoterapiogcoaching.dk
Vidste du??
Biologisk set er det helt almindeligt at blive skuffet, når du ikke får det, som du forventer. Det betyder dog ikke, at du har ret til at få det, som du forventer. Blot at følelsen er helt biologisk.
Skuffelse er en af mange følelser, som kan være årsag til bl.a. skænderier, skilsmisser, familiebrud, depression, angst, ensomhed m.m. Så det er en følelse, der skal tages alvorligt.