Vil du have et godt parforhold?

Forelskelsen
Et parforhold starter ofte med forelskelsen, hvor hormonet dopamin driver det meste. Dopaminen gør, at vi ser vores elskede som den perfekte partner. Vi ser kun ganske lidt, som vi ikke kan lide, men det lidt vi ser, betyder INGENTING i forelskelsens tegn. Forelskelsen er en fase, som normalt ophører efter 3-18 mdr.

Kærligheden
Hvis vi har lært hinanden at kende, og som udgangspunkt kan lide partneren som han/hun er, så er der grundlag for et godt parforhold. Et parforhold med kærlighed, nærhed, samhørighed, sex, respekt, jævnbyrdighed m.m.

Der er dog mange som falder i forskellige ”fælder” i parforholdet.

Måske ønsker du,

at din partner skal ændre sig (tabe sig, holde op med at ryge, tale mere/mindre, være mere social, dyrke mere motion, arbejde mindre, spise sundere (fortsæt selv)). Det kan bl.a. gøre, at din partner føler sig forkert – måske bliver han/hun irriteret, eller måske tilpasser din partner sig dine ønsker. Uanset din partners reaktion er det ikke godt for parforholdet. 

  • Du kan lære at acceptere andre, som de er. Du kan lære at være rummelig, men også at udtrykke dine behov, så du kan blive tilfreds og få større selvværd og selvrespekt. Det kan give dig et bedre parforhold.

bedre kommunikation –  I taler måske grimt til hinanden – måske skændes I, eller måske er der meget tavshed, fordi I har svært ved at tale om tingene?

  • Skænderier skaber ingen gode følelser. Det kan være krænkende – og kærligheden dør. Du kan lære at kommunikere på en respektfuld måde overfor dig selv og din partner. Det vil give gode følelser i parforholdet (se mere under nærhed/samhørighed). Læs mere om kommunikation.

at I har mere eller bedre sex. Måske er det blevet lidt på autopilot (”hver onsdag/lørdag”?). Måske har du sex for at glæde din partner?

  • I kan få et godt sexliv styret af lyst til hinanden. Der er ikke noget, der kommer af sig selv, men du kan lære, hvad du skal gøre for at få mere lyst, et bedre sexliv etc.

nærhed/samhørighed. I havde det jo i starten. Hvor blev det af?

  • Kysser I? Rør I ved hinanden? Nærhed kommer bl.a. af god kommunikation & gode samtaler, så hvis I lærer at kommunikere på en god måde, så vil I føle nærheden imellem jer igen. Derved vil der formentlig også opstå lyst til at kysse og røre ved hinanden. Og begynder I også at foretage jer noget sammen, så opstår der sandsynligvis også samhørighed.

at jalousien forsvinder. Måske har der været utroskab, som ikke er lagt bag jer?

  • Jalousi opstår ofte i barndommen i søskendeflokken, men kan også opstå, hvis den ene part er utro. Jalousi kan der også arbejdes med, så I kan få en god hverdag. Og har der været utroskab involveret, kan I arbejde med det, så det kommer bag jer. Hvis I ønsker det. For dybest set er der kun to valg, hvis du/I vil have et godt liv; arbejd med det og læg det bag jer eller gå fra hinanden – en evt. 3. mulighed er at blive sammen og fortsætte det forhold, I har i dag. Det er dit/jeres valg.

at bonusbørn var ikke eksisterende.  Du har ikke samme kærlighed til dem som til dine egne børn

  • og det er helt naturligt. Man kan lære at holde af/elske sine bonusbørn ved at skabe rum til det. Papforældre kan blive en ekstra voksen og en ekstra ven for barnet.

RING på  27 20 70 72 eller skriv på Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

Måske er I ikke enige om, hvad pengene skal bruges til, hvem der skal støvsuge og vaske tøj – og hvor ofte. Måske er I ikke gode til at lave aftaler.

Gør I stadig noget for at glæde hinanden? Taler I sammen? Tilbringer I tid sammen? Eller er I begyndt at flygte hjemmefra for at undgå hinanden.

Uanset hvad I kæmper med, så er det muligt at lære at tænke på en ny måde og lære en ny adfærd inden for alle områder af jeres liv.

DU kan ændre på DIT liv. Din partner kan ændre på sit.
I kan få et godt parforhold.

Læs mere om TERAPI, FAMILIE eller parterapi hos mig eller kontakt mig uforpligtende på telefonnummer 27 20 70 72 eller skriv på Kontakt@psykoterapiogcoaching.dk

© psykoterapiogcoaching.dk – parforhold